ΑΣΗΜΟΝΕΡΟ (ΔΙΑΛΥΜΜΑ ΜΕ ΙΟΝΤΑ ΚΟΛΛΟΕΙΔΟΥΣ ΑΡΓΥΡΟΥ)

Αποτελεσματικότατο  αντιπαθογόνο,  αντιμικροβιακό,  αντισηπτικό  και  απολυμαντικό, για  εσωτερική  και  εξωτερική  χρήση.

Σύμφωνα  με  έρευνες  ο  κολλοειδής  άργυρος  λειτουργεί  ως  καταλύτης,  εξουδετερώνοντας το  ένζυμο  που  τα  μονοκύτταρα  βακτήρια,  οι  ιοί  και  οι  μύκητες  χρειάζονται  για  τον  μεταβολισμό  του  οξυγόνου,  με  αποτέλεσμα  να  ασφυκτιούν  και  να  πεθαίνουν.  Δεν  επιδρά  στα  ανθρώπινα  ένζυμα  και  στην  βιοχημεία  του  σώματος.  Αδρανοποιεί  πάνω  από  650  τύπους  βακτηρίων,  μυκήτων  και  ιών.

Τι είναι ο κολλοειδής άργυρος;

Πριν την εφεύρεση του ψυγείου, υπήρχε η πρακτική να τοποθετεί κανείς ένα ασημένιο νόμισμα σε ένα δοχείο γάλακτος ως συντηρητικό επειδή ο άργυρος ήταν γνωστό ότι εμποδίζει την ανάπτυξη, βακτηριδίων και άλλων ανεπιθύμητων οργανισμών.

Ήδη από την αρχαιότητα, το ασήμι ήταν επίσης δημοφιλές φάρμακο για την καταπολέμηση των ασθενειών, ενώ η χρήση του ως φυσικού αντιβιοτικού συνέχισε μέχρι τη δεκαετία του 1940, που παρασκευάστηκαν τα αντιβιοτικά.

Σήμερα, το μόνο που χρειάζεται είναι να χρησιμοποιήσουμε προσεκτικά μερικές σταγόνες από ένα μπουκάλι που αγοράζουμε, το οποίο έχει την εξής σύνθεση:

Ένα διάλυμα νερού που περιέχει σωματίδια μεγέθους νανομέτρου αιωρούμενου αργύρου. Η συνολική περιεκτικότητα σε άργυρο εκφράζεται σε χιλιοστόγραμμα αργύρου ανά λίτρο (mg / L) νερού, το οποίο είναι αριθμητικά το ίδιο με τα μέρη ανά εκατομμύριο (ppm). Η συνολική περιεκτικότητα σε άργυρο χωρίζεται σε δύο μορφές αργύρου: τα ιόντα αργύρου και τα σωματίδια αργύρου. (15)

Πώς λειτουργεί ο κολλοειδής άργυρος.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Αργύρου, υπάρχουν τρεις βασικοί τρόποι με τους οποίους ο κολλοειδής άργυρος (ασημόνερο) λειτουργεί θεραπευτικά:

1. Καταλυτική οξείδωση: Ο άργυρος προσκολλάται στα φυσικά μόρια οξυγόνου, τα οποία αντιδρούν με τις σουλφυδρικές (H) ομάδες που περιβάλλουν τα βακτηρίδια και τους ιούς. Με τη σειρά του, αυτό βοηθά στην παρεμπόδιση της κυτταρικής διεργασίας που συντηρεί τη ζωή και είναι γνωστή ως κυτταρική αναπνοή.

2. Αντίδραση με βακτηριακές μεμβράνες κυττάρων: Τα ιόντα αργύρου μπορούν να προσκολληθούν άμεσα στις κυτταρικές μεμβράνες των βακτηρίων και να παράγουν το ίδιο αποτέλεσμα αναστολής της αναπνοής.

3. Δέσμευση του DNA: Φαίνεται ότι εισέρχεται κυριολεκτικά στο DNA των βακτηρίων, καθώς έχει ανιχνευτεί μέχρι και 12% αργύρου στο βακτήριο Pseudomonas aeruginosa, εμποδίζοντας το ξετύλιγμα του DNA, ένα ουσιαστικό βήμα για να συμβεί η κυτταρική αναπαραγωγή.

Πώς βοηθάει τον οργανισμό η χρήση του Ασημόνερου (διάλυμμα Κολλοειδή Άργυρου);

Έχει αντιβακτηριακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Η ικανότητα του κολλοειδούς αργύρου να ελέγχει τα ανθεκτικά στα αντιβιοτικά, σούπερ μικρόβια είναι εκπληκτική. Επιστήμονες έχουν επιβεβαιώσει πάνω από 650 διαφορετικά παθογόνα τα οποία καταστράφηκαν σε λίγα λεπτά όταν εκτέθηκαν σε μικρές ποσότητες αργύρου. Ο κολλειδής άργυρος, σε αντίθεση με τα σύγχρονα αντιβιοτικά, δεν δημιουργεί αντίσταση ή ανοσία στους οργανισμούς που θανατώνονται από αυτό.

Βοηθά στην επούλωση τραυμάτων/δερματικές διαταραχές.

Σύμφωνα με ερευνητές ο κολλοειδής άργυρος βοηθά στην επούλωση του δέρματος και των μαλακών ιστών και συνιστάται η χρήση ορισμένων παρασκευασμάτων κολλοειδούς αργύρου για τοπική χρήση για τη θεραπεία εγκαυμάτων, περιοδοντίτιδας και άλλων καταστάσεων.  Επίσης, ανακουφίζει από την ψωρίαση και το έκζεμα, καταπραΰνει τυχόν τραύματα και αποκαθιστά βλάβες από εγκαύματα. 

Αντιμετωπίζει μολύνσεις ματιών και μολύνσεις των αυτιών.

Η ερυθρότητα των ματιών, ή αλλιώς «ροζ οφθαλμός» συνίσταται σε μια φλεγμονώδη βλεννογόνο μεμβράνη που καλύπτει το βολβό και την επένδυση των βλεφάρων και προκαλείται κυρίως από βακτηριακή ή ιική μόλυνση. Ο κολλοειδής άργυρος ενεργεί άμεσα, καταπολεμώντας αυτόν τον ερεθιστικό και εξαιρετικά μολυσματικό ιό και τα βακτήρια. 

Παράλληλα, οι μολύνσεις των αυτιών προκαλούνται από πολλαπλές κατηγορίες βακτηρίων, ενώ ενδεχομένως να είναι και μυκητιακές. Στην περίπτωση αυτή, ο κολλοειδής άργυρος ενεργεί αποτελεσματικά ανεξάρτητα από την αιτία της μόλυνσης.

Αντιιικές ιδιότητες.

Ο κολλοειδής άργυρος ενδεχομένως να αντιμετωπίζει ιούς όπως τον ιό HIV/AIDS, την πνευμονία, τον έρπητα, τον έρπητα ζωστήρα και τους ιούς κονδυλωμάτων. Σύμφωνα με μελέτες του Ινστιτούτο Διατροφής και Υγείας των Η.Π.Α. ο κολλοειδής άργυρος θεωρείται μία από τις φυσικές και δραστικές αντιιικές θεραπείες. Υπάρχουν επίσης πολυάριθμες αναφορές για την αποτελεσματικότητα του κολλοειδούς αργύρου έναντι του ιού της ηπατίτιδας C.

Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Ο κολλοειδής άργυρος έχει εξαιρετικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Σύμφωνα με μελέτες σε πειραματόζωα οι δερματικές φλεγμονές των ζώων επουλώθηκαν μετά από 72 ώρες, σε αντίθεση με άλλες ομάδες θεραπείας που δεν υποβλήθηκαν σε αγωγή με άργυρο. 

Ιγμορίτιδα

Χρησιμοποιείται ευρέως για αντιμετώπιση κολπικών διαταραχών, ενώ ως ρινικό σπρέι, σύμφωνα με μελέτες, ανακουφίζει από την ιγμορίτιδα. Επίσης, εκτός από το άσθμα και τις αλλεργίες, ο κολλοειδής άργυρος καταπολεμά τις μολύνσεις από Pseudomonas aeruginosa.

Ιώσεις/Γρίπη

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ο κολλοειδής άργυρος βοηθά στην πρόληψη όλων των τύπων γρίπης, συμπεριλαμβανομένης της γρίπης των χοίρων, καθώς και του κοινού κρυολογήματος. 

Σύμφωνα με μελέτες σε παιδιά η ομάδα που υποβλήθηκε σε θεραπεία με διάλυμα κολλοειδούς αργύρου και βήτα γλυκάνης, είχε καλύτερα αποτελέσματα και πλήρη θεραπεία! 

Πνευμονία

Τα σύγχρονα φάρμακα δεν είναι απόλυτα αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της βρογχίτιδας ή της ιογενούς πνευμονίας. Δεν συμβαίνει το ίδιο για τον κολλοειδή άργυρο που καταπολεμά τους ιούς ανεξάρτητα από τον παθογόνο οργανισμό.

Ο κολλοειδής άργυρος καταπολεμά την βρογχίτιδα και την πνευμονία όταν απορροφάται εσωτερικά, βοηθά εξίσου καλά και ως εισπνεόμενο, πολύ καλλίτερη επιλογή από τις κορτιζόνες και τα παρελκόμενά τους. Έτσι έρχεται σε άμεση επαφή με τα μικρόβια που προκαλούν βρογχίτιδα ή πνευμονία και η δράση είναι άμεση. 

Κλινικές έρευνες

1.Έρευνα  του  University  of  North  Texas υπό  τον  Dr Mark Farinha έχει  αποδειχθεί  ότι  ο  κολλοειδής  άργυρος  καταπολεμά  τους  μύκητες  (Candida  albicans,  Aspergillus  niger  &  Trichophyton  mentagrophytes) και  βακτήρια  (E.coli,  Staphylococcus  aureus,  Salmonella  arizona,  Klebsiella  pneumoniae,  Streptococcus  pyogenes,  Proteus  vulgaris,  Enterobacter  cloacae,  Serratia  marcescens)    

2.Έρευνα  του  Brigham Young University υπό  τον  Dr Ron Leavitt έδειξε  ότι  ο  κολλοειδής  άργυρος  καταπολεμά  τα  βακτήρια  (Shigella boydii,  Haemophilus influenzae,  Enterobacter aerogenes,  Klebsiella oxytoca,  Ps eudomonas aeruginosa,  Streprococccus faecalis,  Streptococcus mutans και  Streptococcus gordonii)          

Προφυλάξεις

Επειδή ο κολλοειδής άργυρος είναι ισχυρός αντιβακτηριακός παράγοντας, καλύτερα να λαμβάνετε προβιοτικά κατά τη διάρκεια της χρήσης για να έχετε σωστή ισορροπία της μικροχλωρίδας.
Επίσης, όπως και σε πολλές άλλες φυσικές θεραπείες, δεν συνιστάται η μακροχρόνια χρήση του.
 

Συσκευασία

Διατίθεται σε δύο συσκευασίες:
- Μπουκάλι 200ml (20€)
- Μπουκάλι με σπρέι 50ml (10€)
 
Κόστος αποστολής σε όλη την Ελλάδα με Courier και αντικαταβολή: 4,50€ 
Για παραγγελίες άνω των 50€ η αποστολή είναι δωρεάν
 
 

Τρόπος παραγγελίας

Καλέστε στο 2310531365 (από 10πμ ως 7:30μμ) για να δώσετε την παραγγελία σας ή στείλτε e-mail: esperidescenter@gmail.com