Μάλαξη με βεντούζες

Πρόκειται για ένα είδος μάλαξης, που έρχεται από την ελληνική παράδοση, αλλά που η χρησιμότητα της την καθιστά αναγκαία και αποτελεσματική σε κάθε εποχή.

Κατά την συνεδρία χρησιμοποιούνται ειδικές βεντούζες σιλικόνης, έτσι ώστε να διεγείρουμε  τη ροή, κυρίως του αίματος  και της λέμφου, στην περιοχή όπου εφαρμόζεται. Με τον τρόπο αυτό κινητοποιείται το αίμα και η  λέμφος  σε επίπεδο δέρματος  και μυϊκού ιστού στα σημεία όπου εφαρμόζεται αλλά και στις γειτονικές περιοχές Έτσι πετυχαίνουμε βελτίωση της αιμάτωσης και της οξυγόνωσης των τοπικών ιστών.

Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασία είναι η χαλάρωση των καταπονημένων μυών και η ανακούφιση από την ένταση. Κινείται το μεσοκυττάριο υγρό και η λέμφος, κι έτσι η περιοχή απελευθερώνεται από τις τοξίνες, ενώ παράλληλα αιματώνεται και καθαρίζεται. Γι’ αυτό και οι βεντούζες θεωρούνται ενισχυτικές στην αντιμετώπιση του κοινού κρυολογήματος.

Επίσης, με την μάλαξη με τις βεντούζες έχουμε πολύ καλό αποτέλεσμα στην αισθητική του σώματος μας, στην χαλάρωση, καθώς και στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

Οφέλη

Βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος

Αποτοξίνωση

Καταπολέμηση κυτταρίτιδας

Μείωση των οιδημάτων και του πόνου

Ανακούφιση του αναπνευστικού (βήχας, άσθμα, κρυολόγημα)

Ανακούφιση από πόνους περιόδου