Υγεία σε όλα τα επίπεδα: Πώς μπορούμε να την πετύχουμε

2022-11-08 18:56

Ανοιχτή ομιλία/συζήτηση - Δευτέρα 21/11, 6μμ

Μπορούμε να είμαστε υγιείς  ή να συντηρούμε την υγεία μας όταν αγνοούμε την Αλήθεια του Εαυτού μας;

Μπορούμε να θεραπεύσουμε τις ασθένειές μας όταν δεν κατανοούμε τις αιτίες τους;

Η διάλεξη αυτή είναι ένα ταξίδι στα επίπεδα του ανθρώπου, μέσα από τα οποία αποσαφηνίζεται η δυναμική όλων των θεραπειών.

 

ΑΥΤΟ_Θεραπεία

Ο άνθρωπος ψάχνει τη θεραπεία του έξω από εκείνον, στο μαγικό χάπι, που θα τον κάνει καλά, θα διώξει τους πόνους και τους φόβους του. Θα κάνει ενέργειες από φόβο για την αρρώστια, αλλά αυτό δε θα θεραπεύσει το φόβο του. Μπορεί μάλιστα να φοβάται ακόμα περισσότερο. Ο άνθρωπος ψάχνει την εύκολη θεραπεία. Ο άνθρωπος ψάχνει τη θεραπεία τώρα αμέσως...

Η μόνη όμως θεραπεία που μπορεί να βρει με αυτές τις προϋποθέσεις και προθέσεις, είναι η θεραπεία του σώματος, όχι όμως ως λύτρωση και απελευθέρωση από τη νόσο, αλλά ως προσωρινή ανακούφιση των συμπτωμάτων του.

Αυτό συμβαίνει γιατί αγνοεί το γιατί νοσεί. Αγνοεί τον μηχανισμό που τον οδήγησε στη νόσο και επομένως δεν ξέρει πώς να άρει αυτόν τον μηχανισμό. Αναζητά σε πρόσωπα με κάποια ιατρική εξειδίκευση την σωτηρία του και δεν σκέφτεται πως ο ίδιος είναι ο μόνος που μπορεί να κινήσει την διαδικασία της θεραπείας του. Κανένας γιατρός δεν είναι Θεός και κανένας άλλος δεν μπορεί να σώσει εσένα, εκτός από εσένα.

Δεν του περνάει από το μυαλό, πως ο ίδιος έχει δημιουργήσει την ασθένειά του και πως αυτή αντικατοπτρίζει ακριβώς τους φόβους και τις αδυναμίες του. Δεν έχει ίσως ποτέ ακούσει για την ευθύνη που φέρει και δεν μπορεί να τη φανταστεί. Το νέο της ευθύνης για αυτό που μας συμβαίνει πέφτει βαρύ σε κάθε νεοφώτιστο στην τέχνη της αυτοθεραπείας.

Τα καλά νέα όμως είναι πως αφού εσύ δημιούργησες τη νόσο, εσύ μπορείς και να την εξαφανίσεις. Περπάτησε το μονοπάτι της προσωπικής σου εξέλιξης, παράλληλα με την απελευθέρωση και η θεραπεία θα είναι ένα φυσικό και μόνιμο αποτέλεσμα. Θα είναι η ίδια η αλλαγή σου που θα σε ελευθερώσει από τα συμπτώματα, την νόσο, την υποτροπή της, ακόμα και από τον σπόρο της αρρώστιας.

Ομιλήτρια:

Θα είναι  η κ. Κυριακή Μ. Παπαδημητρίου, Ομοιοπαθητικός, συγγραφέας - ερευνήτρια και σύμβουλος σε θέματα πρόληψης και προσωπικής ανάπτυξης , (ΜPH πρότυπα- συμπεριφορές), επιστημονικός συνεργάτης της Κοινωνικής Ιατρικής του Α.Π.Θ. 

Έχει υπάρξει επί σειρά ετών Συντονίστρια του Κέντρου Αγωγής Υγείας του Α.Ν.Θ. ≪ΘΕΑΓΕΝΕΙΟΥ≫, Επιστημονικά Υπεύθυνη προγραμμάτων Αγωγής Υγείας, πρώην υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Υγείας. 

Για την εφαρμογή των προγραμμάτων της έχει πάρει πολυάριθμες διακρίσεις και βραβεύσεις από φορείς και οργανισμούς. 

Τα τελευταία 15 χρόνια δραστηριοποιείται ενεργά ως σύμβουλος αυτογνωσίας – αυτοβελτίωσης, προληπτικής ιατρικής, αγωγής υγείας και ως ολιστική θεραπεύτρια, αξιοποιώντας σε ατομικό επίπεδο, συνδυαστικά, όλες τις σπουδές της και κυρίως τη μακροχρόνια εμπειρία της.

 

ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου "Νέο Θεμέλιο", στην οδό Πτολεμαίων 30 (στάση Αντιγονιδών) στον 3ο όροφο, την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, στις 6μμ

Η είσοδος είναι ελεύθερη.
 
 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι το Κέντρο Ολιστικής Αυτοϊασης "ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ" και ο Σύλλογος "ΝΕΟ ΘΕΜΕΛΙΟ", στον χώρο του οποίου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.

 
 

 

Πίσω